Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Joulu on jo lähellä ja uhkaavasti tuo stressiä arkiimme. Jokaisessa perheessä tai suvussa joulu on erilainen. Jotkut viettävät joulun yksin, ystävien tai perheen kanssa. Useat kutenkin viettävät joulun kotimaassa ja jotkut taas ulkomailla, mutta minkälainen joulu ulkomailla oikeasti on?

 

Tiesitkö, että Brasilialaisten joulupukki Papai Noel on vaatetukseltaan ja olemukseltaan varsin samannäköinen, kuin meidänkin joulupukkimme. Luulin, että Brasilialainen joulupukki Papai Noel on saman tyyppinen kuin Rudy Mancuson joulu Vinen pukki. Videon voit katsoa tästä.(Pst! Kelaa kohtaan 7.38.)

Tiesitkö, että Yhdysvalloissa joulupukki saa vaivanpalkaksi pikkuleipiä ja maitoa, joita lapset ovat Pukkia varten jättäneet. Tämän tiesin jo, koska olen Netflixin suurkuluttaja ja pidän erityisesti amerikkalaisista sarjoista ja joulukuussa amerikkalaisia joulu elokuvia ja sarjoja on Netflix pulloillaan.

Tiesitkö, että  Venäjällä joulun juhlinta keskittyy uuden vuoden puolelle. Jos totta puhutaan ennen tätä artikkelia luulin, että joulu on kaikissa maissa saman tyyppinen kun meillä täällä Suomessa.

Tiesitkö, että Englannissa vietetään joulua joulupäivänä (eli 25.joulukuuta). Tämän takia joissakin joulukalentereissa Suomessa on luukkuja 25. Tämä oli minulle mukava yllätys kun  ostin Prismasta "Pound Puppies"  joulukalenterin ja siskoni osti "Muumi" joulukalenterin ja minun kalenterissani oli 25 luukkua ja hänen kalenterissaan oli vain 24 luukkua.

Tiesitkö, että  Ranskassa jouluaaton ja joulupäivän välisenä yönä lahjat tuo Joulupukki tai Jeesus-lapsi. Tuli tässä miettineeksi, että kirjoittavatkohan he sitten lahjatoiveensa pelkästään Joulupukille tai Jeesus-lapselle vai molemmille?

Tiesitkö, että Kiinassa talven suurin juhla ei ole joulu vaan uusi vuosi. Tämä oli minulle vaikea pala nielaista, koska joulu on yksi lempi pyhistäni, mutta olen aina olettanutkin ettei Kiinassa vietetä joulua, koska suurin osa kiinalaisista ei ole kristittyjä. Kuitenkin Hong Kongissa ja Macaossa joulu on virallinen juhlapyhä, koska ne ovat länsimaiden entisiä siirtomaita. Eikä Kiinalaisille ostoskeskuksillekaan joulu ole todellakaan asia josta vaietaan.

Tiesitkö, että Thaimaassa joulupäivä on normaali työpäivä. Tämän varmaan moni lukija tiesi sillä Suomesta matkusti lomalle Thaimaahan vuonna 2015 yli 50 000 suomalaista. Joten varmasti joku ystävistäsi on viettänyt lomansa Thaimaassa.

Kirjoittanut Tessa

 

Amppari pelkka WEB

Lue myös

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa