Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Jani-Tapio Laaksonen: Esteettömyyspäivä

Esteettömyyspäivän tarkoituksena on tuoda esiin järjestöjä, jotka auttavat esteellisissä tilanteissa ja ovat mukana aihetta koskevassa keskustelussa. Aiheeseen liittyy esim. sokeiden kulkemisen helpottaminen. Tilaisuudessa ovat mukana myös haju-, sekä kuuloyliherkkien liitto ja näköliitto.

Jani-Tapio Laaksonen: Asperger ja Autisminkirjo

Autisminkirjoon kuuluvaan Aspergeriin kuuluu erilaiset erityspiireteet, kuten yli- tai aliherkkyys, tarve rutiineihin, sekä erityiset mielenkiinnon kohteet. Asperger-henkilöllä kiinnostuksen kohteet tulevat hyvin selvästi ja nopeasti esille – itse olen kiinnostunut hyvin paljon filosofiasta sekä psykologiasta ja taloustieteistä.

Jani-Tapio Laaksonen: Notre Dame

Notre Damen korjaamiseen on jo lahjoitettu noin 1 miljardi, sillä saisi korjattua tuon historiallisen rakennuksen hyvinkin todennäköisesti. Notre Damessa palaneet osat ovat keskikatto ja puutorni, valtaisa korjausurakka alkanee hyvin pian Pariisissa.

Eduskuntavaalit 2019

Nykypäivän vaalit ovat menneet hyvin paljolti henkilövaaleiksi, mutta puolueilla on edelleen paikkansa, vaikka se ei näykkään samalla tavalla kuin esim. vielä 50 vuotta sitten. Suomen talouteen vaikuttaa hyvin suuresti yrittäjyys, sillä työpaikat määrittävät hyvinvointia sekä PKT:a.

Hyvinkään Nuorten Radiossa J-T & Juuso

J-T:n ja Juuson illan Hyvinkään Nuorten Radiossa Juuso kertoo mm. mitä hänen mielestään toisen asteen koulutuksessa voisi parantaa, sekä millaisia kokemuksia media-alalta on syntynyt. Lisäksi keskustelussa on nuorten työllistyminen ja miten vaikeaa töihin on päästä nykypäivänä.

Ihana, kammottava yhteishaku & kesätyöt

Hyvinkään Nuorten Radiossa Miia, J-T & Toni, hölpöttelyn kohteena mm. ensi viikolla alkava ihana karmea yhteishaku.

Jenni, Jenna & Taivi - Some, turvallisuus ja tubetus

Mediataitoviikolla Hyvinkään Nuorten Radiossa Jenni Lappalainen, Jenna Rintala ja Taivi Toikka. Lähetykset maanantaina 4.2., keskiviikkona 6.2. & perjantaina 8.2. klo 18.15

Tessa: Suomen Suurin Sisähuvipuisto

Hygezinen toimittaja vieraili 3.1.2019 Messukeskuksessa järjestettävässä Suomen Suurimmassa Sisähuvipuistossa. Se on vuotuinen koko perheen tapahtuma, joka sijoittuu joulun välipäiville.

Miten selviydyin vapaaehtoisvuodestani Suomessa.

Vuoden aikana kerkeää tapahtumaan paljon ja kaikkea. Vapaaehtoisvuotensa päätteeksi haastattelimme Unkarista tullutta Liliä, joka työskenteli Hyvinkään nuorisopalveluilla Euroopan unionin rahoittamassa Erasmus+ hankkeessa. Tässä Lilin kokemuksia uudesta kulttuurista, työstä ja tunteista, joita vuosi toi tullessaan.

17.1.2019 / Hyvinkään Nuorten Radiossa J-T, Moona & Taivi

Puhutaan Rockfestista, pelimaailmasta - avataan vuoden 2019 pelikeskustelut ja nautitaan hyvästä musasta! p.s. Taivi vietti aamulla 40 minuuttia lapionvarressa, miksi?

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa