Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

”Siis pitääkö meiän valita pari? En mä edes osaa tanssia, kato nyt näitä pölkkyjalkoja. Entä jos se menee pituuden mukaan? Mä vaa sanon et mul oli just flunssa tai jotai, että vältyn.” Tutun kuuloista? Ehkä liiankin.

Kouluissa tulee ennemmin tai myöhemmin aika, kun oppilaat joutuvat kahden tunnin piinaan koulun liikuntasaliin. Se on kamalaa ja vaikeaa, kaikki tuijottavat juuri minua ja joudun olemaan vain yhden ihmisen kanssa koko kaksi tuntia. Jokainen varmasti tietää, mitä on tulossa. Tanssimista. Poikien kanssa. Hyi.

Vai meniköhän se ihan näin? Jokaisella on vähintään yksi ennakkoluulo koulun tanssitunteja kohtaan. Jos ennakkoluuloja ei ole, niitä tulee varmasti, kun saadaan tietää ensi viikon liikunnasta ja sen jälkeen kaverit kertovat kauhukertomuksia. Itse muistan sen, että hössötettiin, että se menee pituuden mukaan ja pareja ei vaihdeta. Mutta näin se ei mennyt. Todellisuudessa koulussa opetetuista tansseista kaikki ovat parinvaihtotansseja. Käytännössä tanssit jokaisen pojan kanssa. Valssi on poikkeus, mutta siinä vaihdettiin pareja ihan siksi, että tulee vaihtelua. Vaihtelu virkistää, ainakin huonon tanssiparin kohdalla. Tanssit ovat mielestäni helppoja, jos niihin keskittyy. Vaikkei keskitykään täysillä, tekemällä oppii sekä katsomalla mallia edellä menevistä. Pojatkin yllättäen keskittyvät ohjeisiin, kukaan ei halua opettajan yksityiskohtaista tanssiotteen kohennusta kaikkien katsoessa ja hihittäessä tilanteen koomisuuden takia.

Pientä sekoilua jokaisella varmasti on, jos jotain tanssitaan ensimmäistä kertaa. Omalla kohdallani tanssiminen on varmaan parasta koulussa harjoitettavaa liikuntaa ikinä. Saa olla sukat jalassa liikuntasalissa ihan normaaleissa vaatteissa, farkut jalassa, mikä ihanuus! Kukaan ei tuijota, koska yleensä omiin liikkeisiin keskitytään. Huonompi homma on, jos valssissa tulee pariksi juuri se kaikista huonoin tanssija, joka ei ollut viime tunnilla. Omalle kohdalle tällaista ei tullut, onneksi. Kädet kyllä hikoavat välttämättä. Käsien pesu viileällä vedellä kuitenkin pelastaa tilanteen. Useimmat kaverini pitävät tanssimisesta. Se on rentoa omalla tavallaan ja ei tarvitse vaihtaa ja kantaa liikuntavarusteita. Poikien kanssa voi naureskella ja höpötellä hiukan tanssin lomassa. Kuitenkin todella moni stressaa tanssimista aivan liian paljon. Kannattaa ottaa vain rennosti ja yrittää edes nauttia siitä vapaudesta, kun voit hiihdellä koulun liikuntasalissa sukat jalassa.

Maiju Seppänen toimittaja, Hygezine

Amppari pelkka WEB

Lue myös

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa