Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Tyttöjen päivä 2018 / 19.9.2018

Perinteinen Tyttöjen päivän tapahtuma järjestetään tänä vuonna perjantaina 12.10.2018 Hyvinkään kaupungintalolla. Tapahtumia on järjestetty jo vuodesta 2013, joten tämä on jo kuudes Tyttöjen päivä!

Tapahtuma on saanut ideansa Planin kansainvälisestä Tyttöjen päivästä ja Hyvinkään oma tapahtuma pyritäänkin järjestämään aina mahdollisimman lähellä tuota oikeaa päivää. Ajankohta on sopivasti myös osunut syysloman aloitusviikonloppuun.

Tp1

Tyttöjen päivä on pysynyt suunnilleen samanlaisena vuodesta toiseen, mutta sana on levinnyt joka vuosi tyttöjen keskuuteen tehokkaammin, sillä kävijämäärä on ollut joka vuosi edellistä korkeampi. Viime vuonna kävijöitä oli jo noin 300.

 

Hyvinkään kaupungintalolle järjestetty tapahtuma on aina pitänyt sisällään erilaisia ja toiminnallisia pisteitä, joissa tytöt ovat saaneet kiertää vapaasti. Suosituimpia pisteitä ovat ehdottomasti olleet kaikki askarteluun ja kauneudenhoitoon liittyvät aiheet. Tänäkin vuonna on luvassa kädentaitoja – unisiepparin askartelua ja ystäväkoruja. Perinteinen kynsienlakkauspiste löytyy myös, kuten myös aikuisparkki ja hemmottelupiste. Aseman koulun kolmosluokka tulee pitämään kahviota ja pitää huolen herkuttelupuolesta.

tp2

Tapahtuman taustalla on monta nuorisotyötä tekevää toimijaa Hyvinkäältä: Nuorisopalvelut, liikuntapalvelut, Hyria säätiö, Elämäni Sankari ry, Hyvinkään seurakunnan nuorisotyö, Laurea, Nuorisoasema, Tanssikeskus Element, Dance Art ja Hakasirkus. Tänä vuonna mukaan tulee myös hyvinkääläisiä urheiluseuroja esittelemään toimintaansa. Tyttöjen päivästä voi siis löytyä vaikka uusi harrastus.

tp3

Tervetuloa mukaan!

- Salla

 

KYNA kayta tata

Valoa kohti - Kuningas Ville (& pelkkä Taivi) 17.9.2018

Kuningas Ville, tuttavallisemmin Hyvinkään Nuorisopalveluiden kouluyhteistyövastaava Ville Uurainen, pääsi maanantain sadekelin kunniaksi tutustumaan Hyvinkään Nuorten Radion laitteistoon ja sen toimintaan. 

Koska radiotoiminta on lähes yhtä cool kuin Ville itsekin, on tämän kauden tavoitteena jalkautua (ikuisiksi ajoiksi) laitteiston kera Hyvinkään kouluihin ja selvittää, mitä sanottavaa koulujen oppilailla on aivan kaikesta. 

Tämä podcast on ”tuotettu” osaksi kouluille tuotavaa mediatyöpajaa. Ohjelman runko koostuu vankasta mind-flowsta, aivopieruista ja lapsuuden traumoista.

Mikäli olet Hyvinkäällä koulua käyvä tyyppi, tai koulussa opettava opettaja, ja olisit kiinnostunut mediatyöpajatoiminnasta koulupäivien aikana, ole rohkeasti (tai vähemmän rohkeasti) yhteydessä Villeen 0407062535/ Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

and just like that poof weekend gone memes com 15243884

- Taivi

KYNA kayta tata

Tänä kesänä kahlattiin nokkosissa 1.8.2018

Töissä on kuuma

Silleen mä aamulla ajattelin, että säädyllisesti kauluspaita ja pitkät housut - nyt sen kunniaksi siis, että loma on loppu. Suurin haikeus vapaa-ajan päättymisestä kaikkosi viimeviikolla kukkapenkkiä kitkiessä, kasvimaata raadellessa, marjoja poimiessa, ja se nurmikko... Se on joko heinäpelto tai näkkärin pinta. Tasaisenvihreä tuoksuva matto jäi haaveeksi vain, tänä kesänä kahlattiin nokkosissa.

Autossa sentään toimii ilmastointi, mikä on suhteellisen kiva. Enkä rikkonut mitään, vaikka pää oli ihan tukossa kotipihalta peruuttaessa. Työmaalla eivät soineet fanfaarit, kun astelin ovesta - se oli sähköposti, kun lauloi iloisesti saapumiseni kunniaksi. Muutaman tunnin jälkeen mietin, että olenko toimistolla vai aavikolla, täällä on kuuma! Hiestä tahmaiset farkut jalassa on ilo lipittää kraanavettä ja kuunnella hyvää musiikkia, työnteon ohella (tietenkin). :)

Leffaprojektit vetää loppukiriä, ja verkkolehden toiminta jatkuu normaalisti taas maanantaina 6.8. klo 18-20.30. Mukaan saa tulla kaikki 13-29 vuotiaat kesälomaan jo kyllästyneet, tai muutoin toimitustyöskentelystä kiinnostuneet.

- Taivi

KYNA kayta tata

Bye bye Red Carpet 3.9.2018

Jo maaliskuusta 2017 alkaen, ollaan porukalla väännetty elokuvia Red Carpettiin. Nyt se on sitten ohi, esityspäivä oli eilen. Aivan kaikki elokuvat eivät valitettavasti ehtineet valmiiksi, kolmen elokuvan kohdalla totesimme tarvitsevamme lisää aikaa.

...Mutta ei mitään niin huonoa, ettei jotain hyvääkin - lyhytelokuvia valmistui kaiken kaikkiaan 7kpl. Näiden lisäksi toteutui myös Roosa Haukisaaren työstämä Making of lyhytelokuvasta ”PMD”, eli Päämäärä-dude. Kesän aikana elokuva sai kuitenkin virallisemman, uuden nimen: Yhteys.

*Yhteys –elokuvan lisäksi Red Carpetin valkokankaalla nähtiin siis *Paha kuosi, Vapaapäivä, *Apartment 27, Brgr, *Panttivanki & FIDSGETS SPINNERS' CLUB.

Näitä valmiiksi tulleita elokuvia oli tekemässä yhteensä 43 nuorta. Lähes jokaisessa elokuvassa on yksi tai useampi henkilö, joka löytyy myös jostain toisesta elokuvasta. Tässä mentiin vähän kaikki kaikkien tukena, ja kanssa. :)

Kiitoslistalta löytyy myös useita organisaatioita, yrityksiä ja yksityishenkilöitä. Hyvinkää on todella antanut tukensa projekteillemme!

*Tähdellä merkityty elokuvat sisältävät materiaalia joka ei sovellu lapsille eikä herkimmille katsojille* Elokuvat ovat kokonaisuudessaan nuorten itsensä käsikirjoittamia ja toteuttamia.

- Taivi

KYNA kayta tata

Nupan kesä 26.5.2018

Helteinen kesä on näyttänyt parhaan puolensa, vaikka ei ole vielä edes kesäkuu. Toivottavasti paahde jatkuu vielä kesälomallakin. Nupan kesä pitää sisällään kesäistä toimintaa ja upeita tapahtumia.

Spotti on auki lähes koko kesän, vain heinäkuun kaksi viimeistä viikkoa ovet pysyvät kiinni. Muuten Spotti on auki maanantaista torstaihin klo 16-20.30. Spotista tehdään myös retkiä: on piknikkiä, itsepuolustuskurssia, Sääksin rantaa, frisbeegolffia, SeikkailuSveitsiä, Rytkön leirikeskusta ja grillausta!

Tulkaahan mukaan :)

Kesäkuun puolessa välissä lauantaina 16.6. kaupungin valtaa animesta, mangasta ja pelaamisesta kiinnostuneet nuoret, sillä silloin on Hypecon! Nuoria tulee Suomen ainoaan maksuttomaan Coniin ympäri maata, joten tule sinäkin. Siellä on nähtävää ja koettavaa ihan kaikille, vaikka et olisikaan alan harrastaja!

Loppukesästä tapahtuu, kun koko keskusta täyttyy oikean superviikonlopun tapahtumin: Nupa järjestää nuorille ja koko perheelle Sun Dance Dayn, jossa lavalle nousevat Elias Kaskinen & Päivän Sankarit, Mäkki ja Jarspis. Jussintorilla on samana viikonloppuna Tivoli Sariolan 130 -vuotis juhlakiertueen tivoli ja kauppakeskus Willassa koulujen alun tapahtumaviikonloppu. Huh!

Seuraamalla Nupan someja pysyt kärryillä tapahtumista :)

- Salla

KYNA kayta tata

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa