Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

karppaLisääntyvä väestö maapallolla tarvitsee yhä enemmän ruokaa ja sitä tuotetaan koko ajan enemmän ja enemmän. Tästä huolimatta monissa köyhemmissä maissa kärsitään nälänhätää, eli ravinto ei jakaudu tasaisesti. Länsimaissa kulutetaan ruokaa suhteessa näihin köyhempiin maihin paljon enemmän. Miksi???

 

Yksi syy on, että hyvää ruokaa heitetään erinäisistä syistä roskiin. Esimerkiksi päiväykset, tuontikiellot ym. säädökset – kaupoista löytyy paljon elintarvikkeita, joita ei saa laittaa myyntiin moninaisista syistä. Huolestuttavaa. Maailmanlaajuisesti noin 30 % kaikesta tuotetusta ruoasta päätyy hävikkiin. Suomessa kaikesta syömäkelpoisesta ruoasta haaskataan koko elintarvikeketjussa peräti 10–15 prosenttia.


Itse olen aina joka keskiviikko klo 15-18 Sohvaryhmässä (Nuorisotalo Silta), jossa vietetään aikaa porukassa ja silloin tällöin valmistetaan ruokaa K-Supermarket Vieremän käyttöömme antamasta hävikkiruoasta. Sohvaryhmä on tarkoitettu 18-29 -vuotiaille nuorille ja mukaan saa tulla ilmaantumalla paikalle.


Onneksi Suomessa on nykyään jo muutamia hävikkiruokakauppoja, myös verkossa.

 

- Karppa / Hyvinkään Nuorisopalvelut

 

Lähde: http://www.saasyoda.fi/ruokahävikki-suomessa

KYNA kayta tata

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa