Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.
Kävimme katsomassa 11.11. musikaaliesityksen Radio 88 Hyvinkääsalissa. Sen oli ohjannut ja käsikirjoittanut Taru Kivinen. Radio 88 kertoo radiostudion toiminnasta vuodelta -88 Hyvinkäällä, taajuudelta 88.0. Musikaalissa oli käsiteltävä koomisesti tuon aikaiset villitykset ja ohjelmat, joita radiossa siihen aikaan oli. Esimerkiksi matkapuhelimet, naispappeus, nainen presidenttinä ja tuon ajan mullistava Kädet vapaa -toiminto autoileville puhelimessa puhujille. Taustalla pyöri myös kisa, jossa etsittiin bändille laulajaa, jotka sitten koe-esiintyivät radiossa. Muusikko Mika Ikonen oli yksi keskeisiä henkilöitä musikaalissa. Haastattelimme näyttelijöitä ja tanssijoita:
  • Kauanko kesti harjoittelu? - Kauan, ekat harjoitukset olivat toukokuussa.
  • Tuleeko unohduksia? - Vähän miettimistä joskus.
  • Mikä on kivointa? - Hauska, yhdistävä ryhmä.
  • Onko hyvä ryhmähenki? - Mahtava!
  • Millaisissa paikoissa olette tätä ennen näytelleet? - Monissa, osalla ei ole edes teatteritaustaa.
  • Onko hahmollasi ja sinulla jotakin yhteistä?  - Pekka Kantele: Ei liki yhtään eroa. ;) - Tanssija: Olen aika samanlainen kuin muutenkin, energisempi vain.
  • Tykkäättekö sipulista? - Riippuu vähän, punasipuli ihan ok.
Mielestäni musikaaliesitys oli aivan upea. Upeat rockahtavat biisit tansseineen sulattivat sydämeni täysin saaden ihoni kananlihalle. Vaikka esitys kestikin suunnilleen kaksi tuntia väliaikoineen, esitys meni todella nopeasti. Missään kohtaa ei ollut mitään ylimääräistä, kaikki meni sulavasti ja  ei tullut ollenkaan tylsää. Parhaiten toteutettuja hahmoja oli mielestäni Elli, joka puhui rakkaille kuulijoille, höpönassuille, aina illasta aamuun asti sekä siivoaja nimeltä Ursula, jonka asenne oli niin hellä, mutta samalla suloisen katkera. Mahtava oli myöskin tunnollinen veronmaksaja Pekka Kantele, joka soitti aina radioon jakaakseen ajankohtaisista aiheista oman erehtymättömän mielipiteensä. Kaikki hyvin toteutetut kappaleet olivat mahtavia. Mikael Saari oli kerrassaan loistava laulaja, muut olivat myös aivan upeita. Mukana oli myös lauluyhtye Sama. Huonoja puolia ei ollut mielestäni ollenkaan, jotkut vitsit olivat kyllä sellaisia, joita kaikki eivät välttämättä tajua. Kuitenkaan se ei pilannut tunnelmaa laisinkaan! ~Maiju Minusta Radio 88 -musikaali oli todella hyvä. Eniten pidin lauluista ja koreografioista. Juoni oli hyvä, koska ei ollut niin yksinkertainen kuin kuvittelin. Lempihahmoni oli tavallinen veronmaksaja Pekka Kantele tai radiojuontaja Mike Itkonen. Kaikki muutkin hahmot olivat todella hyviä, mutta nämä kaksi jäivät parhaiten mieleen. Myös laulaja Mikael Saari oli todella hyvä! Vaatteet olivat todella ihania ja värikkäitä. Musikaalissa ei ollut mielestäni mitään huonoa! ~Nelli Maiju Seppänen ja Nelli Tarkka

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa