Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.
? ? Tässä ohje suklaakuorrutteisiin donitseihin, jotka sopivat myös erinomaisesti uuden vuoden herkutteluun! Ainekset (n. 25 kpl) 50 g leivontamargariinia 1 dl sokeria 2 kananmunaa 7 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 tl kardemummaa 1 tl vanilliinisokeria ½ tl suolaa 2 dl kevytkermaa tai maitoa Paistamiseen ½-1 l rypsiöljyä Koristeluun 300 g valkosuklaata 150 g maitosuklaata piparminttukarkkeja, strösseleitä tmv. Valmistus
  1. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen kerman tai maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin ½ cm paksuiseksi. Ota levystä pyöreällä muotilla tai juomalasilla (halkaisija noin 6 cm) pyöreitä donitseja. Tee donitsin keskelle reikä sormilla puhkaisemalla. Suurenna reikää pyörittämällä donitsia etusormilla ympäri.
  3. Kuumenna öljy teräskattilassa tai valurautapadassa noin 175 asteeseen. Laita donitsi varovasti kuumaan öljyyn ja kypsennä 2 - 3 kpl kerrallaan, niin että ne saavat kellua vapaasti öljyssä. Kypsennä 1 - 2 minuuttia ja käännä, kun paistopinta on kauniin ruskea. Kypsennä vielä noin minuutti toiselta puolelta. Nosta donitsit reikäkauhalla hetkeksi talouspaperin päälle valumaan ja lisää seuraavat donitsit öljyyn paistumaan
  4. Odota, että donitsit jäähtyvät ennen kuorruttamista. Sulata valkosuklaa ja maitosuklaa erikseen mikron kestävissä kulhoissa mikrossa noin 30 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Kasta donitsien pinta suklaaseen ja koristele valuttamalla toista suklaata raidoiksi tai ripottelemalla esim. piparminttumurskaa tai strösseleitä päälle. Anna kovettua.
Teksti ja kuvat: Milla Koistinen, Henna Julkunen

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa