Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Nykyään yksi suurimmista puheenaiheista on nuoriso. Paljon meistä kuulee kielteisiä asioita. Tässä muutama kommentti esimerkki, mitä muut ovat sanoneet nuorista.

- Laiskoja, sillä he vain lorvivat eivätkä tee mitään järkevää 

- Käyttävät aivan liikaa meikkiä, että kaikki näyttävät ihan sotamaalatuilta ja heidän iho menee ihan huonoksi. 

- Someriippuvuus. Nuoriso käyttää aivan liikaa nettiä sekä kännykkää. Monesti he törmäilevät kun he eivät katso eteensä. 

- Jättävät koulutyöt aivan viimetinkaan. 

- Eivät osaa pukeutua säänmukaisesti ja valittavat esim. kylmyyttä. 

- Hilluu liikaa kauppakeskuksissa ja liian myöhään. 

- Juovat ja polttavat aivan liian paljon nuoreksi. Siitä he itse kärsivät myöhemmin.

On todella totta, että moni nuori käyttäytyy huonosti, mutta eivät kaikki ja olen monesti monen kuullut että KAIKKI nuorista käyttäytyy huonosti ja tosi monia meitä nuoria katsotaan vinoon. On tietysti myös hyväkäytöksisiä nuoria. 

Paljon keskustelua on herättänyt nuorten vähäinen pukeutuminen. Oikeasti. Ei se näytä hyvältä. Aivan hirveältä. Talvella ei näytä hyvältä ohut takki, tennarit, nilkkasukat ja kaulahuivi. Sitten vielä lahkeetkin pitää kääriä lisää ylöspäin. Pitääkö siinä todistella kaikille että on cool kun tarkenee? 

Helposti myös huomataan kaupungilla liikkuessa nuorten juovan ihan älyttömästi energia juomia. Pieneen määrään ei kuole mutta jos päivittäin juo paljon se vain pilaa hampaat. 

Nuorissa on nykyään niin paljon valitettavaa. Ja kyllä. Olen itsekkin teini, mutta pukeudun kylmällä säällä lämpimästi, uskallan erottua joukosta, en katso erilaisia ihmisiä kuin halpaa makkaraa, en kilju keskellä kauppakeskusta, en kiroile muille, keskityn kouluun, en ole koko ajan puhelimellani sillä luen kirjoja, enkä juo. 

Tämä ei ole mitään vihapuhetta. Tämä on vain minun näkökulmani nykyajan nuorisosta.

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa