Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Nykyään todella moni sairastaa masennusta. Itseasiassa joka viides Suomalainen sairastaa masennusta. Siihen on jokaisella omat syynsä, eikä niitä pidä vähätellä. Koko masennusta ei pidä ikinä koskaan milloinkaan vähätellä. On valmiiksi tuskaista herätä väkisin aamusin, käydä väkisin koulussa tai töissä ja sitten vain esittää että kaikki on hyvin, vaikka tuntuu oikeasti siltä että putoaa pohjattoman syvään kuiluun tai haluaa vain kuolla pois. 

Moni menee masentuneelle valittamaan, että hän on laiska jos hän on vain kotona, eikä kykene käymään töissä tai suorittamaan koulua kunnolla. 

Onko se laiskuutta, jos olet liian ahdistunut ulos, et voi syödä juuri mitään, melkein kaikki ihmiset ja niiden läsnäolo ahdistaa, et voi nukkua kuin lääkkeillä tai jos ei omista lääkkeitä niin ehkä hyvällä tuurilla nukut sen muutaman tunnin jos sitäkään. Sängystä ei pääse ylös sillä se on ainoa turvapaikka jos on oikeasti niin paha olla. Et tunne muuta kuin sen että putoat pohjattomaan kuiluun. Ei. Se ei ole laiskuutta. Se on oikeasti todella rankkaa. Jos itse tuntisit samat asiat samalla tavalla, ymmärtäisit.

Masennus ei ole luulosairautta, niin kuin jotkut väittävät. Ei se ole. Masennus on tavallaan verrattavissa syöpään. Molempiin voi kuolla, mutta hoito voi parantaa. Molemmat vievät voimat ja lääkäri toteaa ne. Mutta se siitä.

Masennus on myös yksi suurimmista syistä itsemurhiin. Joko on niin paha olla, että kuolema on ainoa vaihtoehto, tai sitten ystäväsi hylkäävät sinut ja olet yksin aivan liian kauan.

 Jos joku tuttusi/ystäväsi sairastaa masennusta, niin älä vähättele sitä jos et todella tiedä miltä se tuntuu. Yritä piristää häntä, kertomalla kuinka tärkeä hän on sinulle :)

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa