Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Tiesitkö, että Suomi täyttää tänä vuonna 100 VUOTTA! En olekaan kuullut siitä, jos ei lasketa koulun käytävillä olevia mainoksia, bussipysäkillä ja bussissa olevia mainoksia, joissa lukee "Suomi 100v", Helsingissä musiikkitalon edustalla uutena vuotena Helsingin pormestari jauhoi Suomen vuosijuhlasta, Sipulius, no okei...Sibelius juhlavuoden koruissa, Muumi juhlamuki, historian opettajan selitykset siitä "kuinka hienoa on olla suomalainen näin hienossa maassa", lehdistön sadat artikkelit suomalaisuudesta, Suomelle omistetut kaupan tarjoukset, viha Norjaa vastaan, koska Norja ei halunnut antaa meille suomalaisille osan Halti vuorta jne. Listaa voisi jatkaa seuraavat sata vuotta, mutta pääasia on se, että tänään tämä artikkeli liittyy Suomi 100v villitykseen mukaan (omalla tavallaan).

Tiesitkö, että Suomessa on enemmän saunoja kuin autoja. Melkein kaikissa kerrostaloissa on sauna, oli se sitten talonyhtiön sauna tai oma asunnon sauna, mutta kaikilla ihmisillä ei saata olla autoa taloudellisten syiden takia tai käytännöllisten syiden takia.

Tiesitkö, että Suomi on osa Fennoskandiaa ei Skandinaavia. Monilla palstoilla ulkomaalaiset kyselivät syitä, miksi Suomi ei kuulu Skandinaaviaan, mutta syy on se, että Suomi kuuluu Fennoskandiaan. Täydennän vielä tähän, että Fennoskandiaan kuuluvat Skandinavian niemimaat, Suomi, Itä-Karjala ja Kuola.

Tiesitkö, että Burger Kingillä on Suomessa on myymäläsauna. Sauna sijaitsee Helsingissä Mannerheimintiellä. Lisää tietoa löydät tästä linkistä http://www.saunaonline.fi/saunatilat/pikaruokasauna-burger-king-helsinki .

Tiesitkö, että Suomessa yhdeksän kymmenestä muovipullosta palautetaan takaisin kierrätykseen, kun taas melkein 100% lasipulloista palautetaan kierrätykseen. Tosin loput lasipulloista voit tunnistaa lasinsiruina maassa. Aina on totta kai paranneltavaa, mutta onhan tämä hyvä saavutus.

Tiesitkö, että J.R.R. Tolkien opetteli itse Suomea 18-vuotiaana, jotta pystyi lukemaan yhden kirjan, Kalevalan – jota hän käytti kirjoissaan legendaarisen Keski-maan perustana. Eikö se mennytkin niin, että "Suomi mainittu torilla tavataan!".

Tiesitkö, että suomalaisten uskottiin pystyvän hallitsemaan säätä. Viime aikaisten suurten lämpötila vaihtelujen takia toivon syvästi, että tämä pitää paikkansa.

 

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa