Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Jouluun asti kasvissyöjä? 

Kaikki alkoi siitä kun olin eräs kaunis päivä kaupassa valmisruoka osastolla mun vanhempien kanssa ja keskusteltiin erilaisista ruokavalioista. Mun isäpuoli heitti mulle läpällä haasteen, että jos pystyn olemaan jouluun asti kasvissyöjä saan jouluna sata euroa siitä. Suostuin haasteeseen ja ostettiin kaupasta kasvisruokaa ja kotona kerrottiin muille mun perheen jäsenille tästä ja mun pikkusisko suostu kanssa tähän haasteeseen.

Ennen kun päästään mun kuulumisiin kasvinsyöjänä kerron ekana mun ruokavaliosta ennen haasteen aloittamista. En syö mereneläviä, koska olin pienempänä allerginen usealle merenelävälle (merenelävillä tarkoitan kalaa, rapua, hummeria, mustekala, simpukoita ja muita tälläisi' olentoja), mutta vanhemmiten oireet alkoivat vähentyä ja rauhoittua. Nykyään en syö mereneläviä, koska en pidä niiden mausta ja muutenkin mielestäni meri pitäisi jättää rauhaa eikä se ole aiheuttanut minulle ongelmiakaan koskaan. Asiaa on toki helpottanut sekin, että äitinikin on allerginen mereneläville.

No, miltä tuntuu olla kasvissyöjä? Tunnen itseni terveemmäksi, pirteämmäksi, urheilullisemmaksi ja muutenkin laiskotus on jäänyt vähemmälle, mutta on tässä myös huonojakin puolia. Nopeaa kasvisruokaa on vaikeaa tehdä, tuntuu että kaikissa ruuissa on lihaa, kaipaan nugetteja ja pekonia, tuntuu etten täyty syödessä vaan on jatkuva nälkä ja muut ihmiset ei oikein ymmärrä sinun valintaasi. Pekonin olen pystynyt korvaamaan Halloum juustolla hyvin, joten pahimmista vierotusoireista on selvitty. En tunne itse kovin monta ihmistä jolla olisi muita poikkeava ruokavalio, joten tämä kaikki perustuu omaan kokemukseeni ja ennakkoluuloihini.

Seuraavassa kirjoituksessa mä käyn läpi, miten minulla on toinen kuukauteni kasvissyöjänä onnistunut, jos olen silloin vielä kasvissyöjä. Käymme myös läpi yleisimpiä kysymyksiä, mitä ihmiset ovat kysyneet minulta ja läheisiltäni riippuen erikoisruokavalioihin. 

Kirjoittanut Tessa

Sadan euron tähden part 2

Tällä kertaa Tessalla on vieraana hänen ystävänsä Helmi ja he muun muassa pohtivat erikoisruokavalioita, kysyvät toisiltaan kysymyksiä, miettivät onko vegaanisuus uskonto ja mitä koululla on tarjottavaa kasvissyöjille.

TessaJaHelmi Sadaneurontahden3

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa