Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Olen Jony Passila

ja olen juuri valmistumassa audiovisuaalisen media-assistentin ammattilaiseksi. Olen ollut viimeset kaksi kuukautta suorittamassa työssä oppimista Hyvinkään Nuorisotalolla SoMediassa. Olen todella paljon tykännyt harjoittelustani. Täällä on mukava ilmapiiri ja mahtavia ihmisiä työskentelemässä. Ainut asia joka minua itseäni harmittaa, että täällä ei ollut niin kauheasti media-alan töitä tehtävänä minun omasta mielestäni. Tai no töitä on ollut, mutta ehkä kaipasin vähän enemmän. Uskon että tämä sama ongelma on todella paljon muualla kuin pelkästään täällä ja uskon että tämä voi olla yleinen ongelma nuoriso-alalla.

 

Tällä työssäoppimisessa

olen päässyt suunnittelemaan mainoksen/julisteen ’Nuorten Yö’ tapahtumalle, Kuva Kollaasi Helena Pakarisen näyttelyn lisukkeeksi, olen värittänyt/sommitellut Pasi sarjakuvaa, tehnyt/editoinut Nuorten radiota ja videokuvannut ’Kuinka julkista julkinen työnteko voi olla’ videoblogia. Jos minun pitäisi nyt valita mitä teen valmistumisen/harjoittelun jälkeen, varmaan yrittäisin päästää jonnekin Graafikoksi tai video editoijaksi. Jos olisi mahdollista, niin kyllä minä jatkaisin täällä työskentelyä, jos vaan pääsisin. Pitää löytää jonkinlainen työpaikka enne armeijaan menoa. Olen oppinut täällä vähän itsenäisempää työskentelyyn. Yleensä koulussa oppilaille annetaan tarkat ohjeet, minkä laista suunnilleen halutaan. Toki voit tuoda omankaltaisen tyylin koulutöihisi, mutta jos verrataan muidenkin töitä. Loppujen lopuksi kaikki on vähän saman näköiset työt. Työssä elämässä henkilö tai asiakas voi antaa todella vapaat kädet. Tämän työssäoppimisen aikana pääsin suunitelemaan muutaman julisteen/mainoksen, olen pyytänyt jonkinlaisia kriteereitä. Olen yleensä saanut vastauksena ”Hieno.” tai ”sinulla on vapaat kädet.” tai pyytävät minua pistämään muutamia logoja. Ei siis siinä mitään vikaa ole, se on enemmäkseen hämmentävää, kun olen tottunut siihen, että minulle annetaan materiaalit ja tekemään mitä ohjeissa lukee. Kyllä se siitä… jos teillä on mahdollisuus päästä tänne harjoitteluun, tulkaa toki!

Täällä on ollut hauskaa ja mukava työskennellä. Noh harmittaa, että minulla on noin viikko ja pari päivää tätä harjoittelua jäljellä. Totta puhuen se aika pelottavaa astua työ elämään näiden 13 vuoden opiskelujen jälkeen… Näin media assistentin näkökulmasta täällä on ollut sentään monipuolista töitä, Videokuvauksesta video editiontiin, graafisista suunnittelua, valokuvaukseen.mainokset1

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa