Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Tiesitkö, että ystävänpäivä on saanut alkuunsa antiikin Roomasta. Yllätys, yllätys sillä minusta tuntuu, että kaikki nyky maailman jutut on antiikin Roomasta tai Kreikasta.

Tiesitkö, että Suomen Punainen Risti painatti Suomen ensimmäiset ystävänpäiväkortit. Jos nyt oikein muistin, he saivat ideansa alun perin joltain toiselta suomalaiselta hyväntekeväisyys säätiöltä.

Tiesitkö, että Brittien saarilla ennen vanhaan tytöt varmistivat kosinnan tulevaksi vuodeksi laittamalla ystävänpäivää edeltävänä yönä kolikon tyynyn alle ja aamulla ensimmäinen mies, jonka tyttö näki, piti tulla hänestä unelmien puoliso. Tämä tulee testiin tiistai - keskiviikko välisenä yönä!

Tiesitkö, että Valentinus sana tulee katolisen kirkon martyyrin mukaan, kun katolinen kirkko omi kyseisen juhlapäivän. Luultavasti moni tiesi tämän jo, sillä tämä asia käydään varmasti monessa koulussa läpi.

Tiesitkö, että Ennen ajateltiin pitsin pyydystävän rakastettujen henkilöiden sydän. Tämän takia ystävänpäiväkortit koristeltiin ennen pitsillä. Toivottavasti pitsi ei kirjaimellisesti pyydystänyt sydämmiä, sillä minulta lähtisi paria mekkoa ja paitaa myyntiin kirjaimellisesti toriin jos asia on näin.

Tiesitkö, että Perussa suurin osa häistä vietetään ystävänpäivänä, sillä siellä he pitävät ystävänpäivää vuoden romanttisimpana päivänä. Jos haluaa viettää Perussa häitään ystävänpäivänä kannattaa siis varata juhlatila jo pari vuotta aikaisemmin.

Tiesitkö, että Etelä-Koreassa ja Japanissa ystävänpäivänä saavat miehet naisilta lahjoja, mutta don't worry naiset maaliskuun 15. Päivänä juhlitaan White Day juhlaa jolloin miehet antavat naisille vasta lahjoja kiitokseksi ystävänpäivästä. Tämä on varmasti paljon surullisempi juhla sinkku miehille ja naisille.

- Tessa -

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa