Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.
IMG_7454   22. maaliskuun iltapäivänä, kolmesta viiteen, Hyvinkään upouusissa liikuntatiloissa, Takomossa kävi melkoinen hulina, kun paikalle kokoontui jo kokeneita, kuin myös aivan uusia sirkusharrastajia ja lajista kiinnostuneita. Kyseessä oli Hakasirkuksen järjestämä avointen ovien päivä, joka toimi tupaantuliaisina uuteen tilaan. Kokeiltavissa oli ehkä jo tuttujen lajien ja välineiden lisäksi aivan uusia tuttavuuksia, esimerkiksi Cyr-rengas, kiinalainen tolppa ja kireä nuora. Kaikkia eri välineitä olivat opastamassa ammattilaiset ja vanhat sirkusharrastajat. Paikalle saapui arviolta reilut 200 ihmistä, mikä oli erinomainen määrä seuran näkökulmasta. Paljon enempää porukkaa Takomo ei olisi edes vetänyt.   [caption id="attachment_342" align="alignnone" width="474"] Kiinalainen tolppa[/caption]   Takomon sijainti on keskeinen, mikä edesauttaa muiltakin paikkakunnilta tulevien harrastajien kulkua. Vuokrahinta ole juurikaan kalliimpi verrattuna koulujen salien vuokraan. - Takomossa on ihanteelliset mahdollisuudet etenkin ilma-akrobatian harrastamiseen, kertoo Hakasirkuksen pitkäaikainen ohjaaja Mirja Tuomi.

- Sali on varusteltu jo rakennusvaiheessa sirkusta varten. Huonona puolena tiloissa Tuomi pitää sitä, ettei treeneistä saa yhtä "intiimejä", kuin esimerkiksi koulujen saleissa, muiden seurojen lohkoista kantautuvan hälinän vuoksi.

Hakasirkuksen harrastajamäärä on kasvanut kolminkertaiseksi kolmen vuoden aikana. Uusi tilanne vaatii paljon töitä vapaaehtoisvoimin pyörivältä hallitukselta. Kuluvan kevään aikana kartoitetaan mahdollisuudet uusien lajituntien järjestämiselle; tällä hetkellä lajitunteja on tarjolla ilma-akrobatiasta ja yksipyöräisestä. Tulevana syksynä, jos kaikki on mennyt mallikkaasti, saattaa ohjelmassa komeilla lisäksi esimerkiksi kiinalaisen tolpan lajitunti.

- Lisäksi syksylle on suunnitteilla sirkustemppula lapsiperheille ja avoimia treenejä isommille harrastajille. Ajatuksissa on myös taiteen perusopetuksen aloittaminen, intoilee Tuomi.

IMG_7456   Hakasirkus toivottaa kaikki sirkuksesta kiinnostuneet mukaan toimintaan. -Jonojärjestelmää ei ilmoittautumisessa ole enää. Voit kysellä vapaita paikkoja kesken kauden ja uusien ilmoittautuminen on elokuussa, Tuomi muistuttaa. Hakasirkuksen tiedotuksia ja uutisia voit seurata osoitteesta www.hakasirkus.fi ja mahdollisia kyselyitä lähettää seuran sähköpostiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Teksti ja kuvat: Sonja Ruohonen

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa