Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.
Tuoreen jäätanssin suomenmestariparin, Cecilia Törnin sekä Jussiville Partasen terät on nyt suunnattu kohti tammikuun lopulla järjestettäviä Bratislavan EM-kisoja. Pari on luistellut yhdessä 2,5 vuotta ja edessä ovat ensimmäiset EM-kisat. 12316125_540920409390254_1214608998583644759_n
Hyvinkääläinen Törn kertoo lähtevänsä hyvillä mielin Bratislavaan. Treenit luonnollisesti kovenevat mitä lähemmäs EM-kisoja mennään. Painopiste parilla on lyhytohjelmassa. "Nyt harjoittelemme Helsingissä yhdessä ainakin viisi kertaa viikossa, noin neljä tuntia kerrallaan. Tähän päälle on joko balettia, pilatesta tai kilpatanssia ohjatusti," Cecilia kertoo. "Kilpapukuihin ideat lähtevät yleensä minulta. Tämän jälkeen ne tarvitsevat hyväksynnän ensin Jussivilleltä ja sen jälkeen keskustellaan valmentajan kanssa. Tänä vuonna idea vapaaohjelman pukujen väriin tuli valmentajalta. Halusimme jotain erilaista, mitä ei ole nähty jäätanssin puolella." Pukujen tulee sopia musiikkiin ja koreografiaan, jotta saadaan aikaan hyvä kokonaisuus. Kuinka Cecilia sitten päätyi yksinluistelusta jäätanssin pariin? "Viimeinen vuosi yksinluistelussa oli vaikea ja muun muassa polven kanssa oli vaikeuksia. Jatkosta ei ollut suunnitelmia ja mietiskelin, jatkanko yksinluistelussa vai en. Kun Jussivilleltä tuli pyyntö tulla kokeilemaan jäätanssia, päätin käydä kokeilemassa, mutta ajattelin silti, että jatkan yksinluistelua. Jäin jäätanssiin samantien kiinni. Vaikka oli edelleen luistimet jalassa ja sama jää alla, tuntui kuin olisi saanut uuden alun polvileikkauksen jälkeen. Eniten yksinluistelussa jäin kaipaamaan hyppyjä. Muuten koko perusluistelutekniikka eroaa täysin jäätanssista," Törn kuvailee. Cecilia ja Jussiville tulevat oletetusti hyvin toimeen ja rankatkin harjoitukset yritetään vetää huumorilla läpi. Ennen EM-kisoja on vielä edessä esimerkiksi matka Sveitsiin esiintymään ja sitä ennen harjoitellaan pari päivää Milanossa erään huippuparin kanssa. Vaikkakin joskus saattaa kulua kokonainen päivä jäähallilla, on mukana myös vapaa-aikaa, jolloin rentoudutaan ja palaudutaan edellisestä treenistä. Lukion ja harjoitusten lisäksi Cecilia valmentaa Hyvinkäällä taitoluistelijoita.
Anniina Ihalainen päätoimittaja, Hygezine Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa