Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Keplo Leutokalma osa 1 VAROITUS, SPOILEREITA! Tekijä: Derek Landy ja ilmestysvuosi: 2006 Kirjasta on tullut lempisarjani heti ensimmäisen luettuani. Tarina kertoo kylmäpäisestä luurankoetsivästä ja hänen tulevasta partnerista Stephanie Edgleystä. 

Stephanien kuuluisan kirjailija kuoli ja miehen testamentissa sanottiin, että tyttö perii talon, jossa Gordon Edgley asui. Tuntematon mies hyökkää Stephanien kimppuun, kun hän jää yöksi talolle, ja silloin hän saa selville etsivä Keplo Leutokalman identiteetin. Vaikka tyttö oli tavannnut Keplon jo testamentin lukemisessa, sai hän sinä yönä tietää etsivän olevan puhuva luuranko. Keplo pelastaa Stephanien käyttämällä magiaa, minkä jälkeen tyttö vaatii päästä etsivän mukaan talolle jäämisen sijaan. Tämän jälkeen huomaattomasti Stephanie sulautuu Irlannin maagiseen puoleen, josta kukaan kuolevainen ei tiedä Stephanien edesmennyttä setää lukuun ottamatta. Kirja perustuu nykyhetkeen Irlannista Britanniaan, mutta muistelmat vievät yli 300 vuotta taaksepäin.

Kirja loppuu suureen "cliffchangeriin", jonka voi luokitella onnelliseksi, vaikka kirjailija on hyvin tunnettu jokaisen hahmon tappamisesta kirjasarjassa. Mielipiteeni: Keplo Leutokalma on suosikkikirjani ja olen jo lukenut sen kolmesti uudestaan. Koko kirjasarja on mukaansatempaava fantasia ja suosittelen sitä ihmisille, jotka haluavat hukkua kirjan omaan maailmaan. Tanja Smeds

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa