Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Loppuunmyyty Hyvinkääsali sai naurua kerrakseen, kun perjantaina 29.4. klo 19 lavalle nousivat YLE TV2:n suositun Naurun tasapaino -komiikkakilpailun stand up -koomikot Heikki Vilja, Matti Patronen ja Toni Jyvälä. Heikki Vilja toimi tilaisuuden juontajana.

Aiheet toistivat samaa kaavaa kuin missä tahansa muussa stand upissa; miesten ja naisten välinen valtataistelu, parisuhde ja lapset, baarit ja naisten pokailu sekä seksi ja siihen liittyvät humoristiset seikat. Odotukset eivät olleet korkealla ennen keikkaa, mutta eivät ne silti ylittyneetkään. Yleisö oli keski-ikäistä ja nauroi useasti. Osa aiheista oli arkoja ja henkilökohtaisia varmasti monelle. Niin sanottua "mustaa huumoria" oli myös jonkin verran. Näissä kohdissa yleisöstä osa katsoi toisiaan ihmetys kasvoissaan; onko koomikolla lupa heittää läppää jokaisesta aiheesta? Onko olemassa aihetta, josta stand up -maailmassa ja lavalla ei puhuta? Näyttää siltä, että ei.

huumorimiehet

 Kuva: https://www.suomenstandupclub.fi/nauruntasapaino

Joitakin hauskojakin kohtia oli, joissa todella nauratti, esimerkiksi Toni Jyvälä kertoi, kuinka oli lentokentällä jäänyt kiinni turvatarkastuksessa. Hänellä oli mukanaan suuret määrät nestettä, nimittäin kinkunpaistorasvoja. Niitä kun ei saa viemäristä alas kaataa, muttei viedä lentokoneeseekaan, joten ne jäivät turvatarkastukseen. Tämän tapaiset käytännön kömmähdykset ja hauskat (ketään sortamattomat) tarinat ovat mielestäni merkki hyvästä koomikosta. Myös keino keksiä vitsejä muistakin kuin perinteisistä käytetyistä aiheista viestii kokeneesta ja hyvästä koomikosta.

Kokonaisuudesta antaisin yhden tähden. Mikäli on kuitenkin perinteisen stand up -huumorin ystävä, on ilta Naurun tasapainon kanssa varmasti antoisa. Uskaltaisin silti luvata, ettei uusia vitsejä ole luvassa, paitsi tietysti kinkunpaistorasvat.

Anniina Ihalainen päätoimittaja, Hygezine

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa