Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Jokaisen motivaatio kouluun on varmaan laskussa, etenkin jos peruskoulu on päättymässä. Kuitenkin on vinkkejä, joiden avulla voit selvitä kouluponnisteluista hieman helpommin.

1. Pakkaa reppu illalla. Kliseinen, mutta säästää kallista aikaa aamulla, etkä todennäköisesti näin unohda pakata tärkeitä kirjoja. Voit myös samalla tarkistaa, oletko tehnyt kaikki läksyt!

2. Kun luet kokeisiin, ota karkit mukaan. Jos luet yhden sivun, voit syödä yhden karkin. Näin herkuttelijat, joiden motivaatio on lopussa selviävät kokeesta kuin kokeesta.

3. Jos et osaa jotakin ainetta hyvin, vaihda paikkaa pois sen parhaan kaverin vierestä. Jos ei muutenkaan asia mene kaaliin, asiaa ei auta vieressä höpöttävä kaveri.

4. Mene aikaisin nukkumaan, nukkuminen on parasta. Huonosti nukutun yön jälkeen et jaksa keskittyä tunneilla, etkä opi yhtä hyvin asioita.

5. Jos muistiinpanoja ei jaksa oikein lukea, osta iloisen värisiä kyniä ja kirjoita muistiinpanot niillä, tietty lempiväreilläsi!

6. Jos et osaa jotain, kysy opettajalta ja kirjaa asia ylös niin, että itse tajuat, mitä tarkoitetaan. Myös opettajan kertomat nippelitiedot on hauska kirjoittaa muistiin, niistä oppii yllättävän hyvin.

7. Ota eväitä mukaan kouluun, selviät päivästä paljon helpommin kun vatsa ei kurni. Iloa saat myös kavereista, jotka kerjäävät saamatta mitään.

Maiju Seppänen, toimittaja

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa