Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Mä höpötän aina ihan hirmusesti. Etenkin, kun ei pitäis höpöttää mitään diipadaapaa. Kuitenkin monesti olen puhunut mun kavereitten kanssa joistain jutuista, jotka yleisesti aiheuttavat hämmennystä.

Kaikkein suosituin arjessa, näin joittenkin kouluruokien ei-niin-kovana-ystävänä, on se, että kummalle puolelle näkkileipää pitää laittaa voita. Jos kaverille hakee näkkärin, pitää aina muistaa kysyä kummalle puolelle tulee voita. Siis mulla ei oo harmaintakaan hajua, kummalle puolelle sitä pitäisi oikeasti laittaa. Jotkut sanoo, että se sileämpi puoli on pohja, joten sille ei pidä laittaa. Mutta jos esimerkiksi leikkaat jostain leivästä palan veitsellä, kumpi puoli on pohja ja onko sillä väliä? Hämmentävää. Ite laitan näkkärin sileämmälle puolelle voita, koska koulun rasvat ei oo parasta ja jos laittaa liikaa, jää kitalakeen kunnon rasvakerros, joka ei lähde kuin hammasharjalla pois! Jos on joitain hyvää rasvaa, kuten Oivariinia, silloin laitan kuoppapuolelle levitettä.

Varsinkin kyläillessä mietin, miksi ihmeessä joku laittaa vessapaperirullan niin, että se paperi tulee sieltä takakautta, ihan seinää myöten. Siis taivas varjele, miten sieltä saa edes hyvin paperia, kun aina pitää sitä nykiä. Valkoiset seinätkin tulee ihan töhryisiksi. Minusta se on oikein, kun se paperi tulee siitä päältä ja se pääty roikkuu ilmassa helposti käden ulottuvilla, eikä missään selän takana seinässä väärinpäin. Kaikkein parasta on, kun joku on jättänyt tyhjän rullan vessaan. Yleisten vessojen ainainen painajainen: paperi loppu eikä mitään ole tehtävissä.

Yksi kaikkien aikojen kovin kysymys on, että kumpi tulee päälle: leikkele vai juusto? Tämäkin on varmaan ihan tottumusjuttu, mutta siis oikeasti, onko sillä väliä. Itse en syö molempia yhtäaikaa, jos lämpimiä uunissa tehtyjä leipiä ei lasketa. Kuitenkin kuulemma leikkele pitää laittaa alle, koska siinä on ällöttäviä rasvapilkkuja. On siinä kai joku juttu, että kun juuston laittaa päälle, ei sormiin tule leikkeleestä rasvaa, etenkin kun on rasvaisia meetvursteja. Meetvursti on kyllä parasta ikinä. Jos laittaisi juuston alle niin houkutteleva leikkele päällä olisi ensimmänen maku. Juusto alla estäisi myös varmaan kaikkien leivänpäällisten putoamista pois, koska kinkuissa saattaa olla jotain pakettiin kertynyttä kosteutta.

Itse yksi päivä kuuntelin radiota, jossa kiisteltiin, kumman pitää kauppajonossa laittaa hihnalle kapula, sen joka on jo valmiiksi laittanut ostokset hihnalle, vai se kuka tulee laittamaan ostoksia hihnalle. Tämäkin on aika kaksipiippuinen juttu. Itse aina pyrin laittamaan itse kapulan, jos huomaan taakseni jonoon tulevan jonkun. Jos kuitenkin minun edessä on joku mummeli, joka ei yksinkertaisesti yltä kapuloihin, laitan sen itse. Kenen idea on ollut ylipäätään laittaa kapulat todella kauas ihmisistä. Okei, se säästää tilaa ja on kätevää, mutta jos olisi tosi lyhyt ihminen, hän ei yltä kapuloihin ja muut ihmiset luulevat hänen olevan töykeä ja piittaamaton, koska hän ei laita kapulaa.

Myös suosittu aihe on, että kuuluuko ananas pitsaan. Tämäkin on puhdas tottumiskysymys, uskoisin. Perinteisesti aidossa italialaisessa pitsassa ei ole ananasta (jos luotamme aina niin luotettavaan wikipedian ihmeelliseen maailmaan) vaan sellaisia täytteitä, mitkä on kotoisin Väli-Meren alueelta. Ananas on taas lähtöisin Etelä-Amerikasta. Itse pidän ananaksesta pitsassa, mutta kaikki siitä eivät pidä. Minusta ananas tuo hyvää makua, jos se ei ole liian isoina paloina.

Loppukaneetti: Vaikka mielipiteitä on monia ja mielipiteistä ei voi oikein kiistellä, tärkeintä on se, että itse on oikeassa ja muut väärässä.

Maiju Seppänen Toimittaja, Hygezine

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa