Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Homous, lesbous, heteroseksuaalisuus, aseksuaalisuus, biseksuaalisuus, panseksuaalisuus.

Mies, nainen, transgender, gender queer, intersukupuolisuus, androgyynisyys, sukupuoleton, genderfluid ja paljon muuta.

Meitä on moneksi ja se on okei.

 

Nykyajan yhteiskunta hyväksyy seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, mutta kuitenkin suurin osa ihmisistä katsoo putken läpi, ehkä hyväksyen vähemmistöt, muttei halua esim. homoparia naapuriksi.

 

1 Moos. 1:27 

Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.

 

Tarkoittaako tämä sitä, että Jumala on mies sekä nainen ja kaikkea siltä väliltä? Ristiriitaista.

Yleensä sanotaan, että homous on synti ja ”olet se miksikä olet syntynyt” koska kristinuskossa Jumala on luonut miehen ja naisen, eikä ihminen ole mitään muuta. Myös avioliitto on vain miehen ja naisen välinen asia. Tässähän syrjitään sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä.

 

Tasa-arvoinen avioliittolaki tulee voimaan 1.3.2017. Sitä vastaan on tehty Aito avioliitto -aloite, missä sanotaan avioliiton olevan miehen ja naisen välinen asia. Aloitetta puoltavalla sivustolla on paljon homovastaista materiaalia. Uskoisin että, sateenkaariperheissä lapsille opetetaan samoja arvoja kuin heterovanhempi perheessä.

 

Aito avioliitto ry on tammikuussa 2015 perustettu uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, jonka pyrkimyksenä on edistää avioliiton säilyttämistä miehen ja naisen liittona sekä turvata avioliitossa lapsen luonnollinen ihmisoikeus omaan isään ja äitiin.

 

Mielestäni koulujen seksuaali- ja sukupuolikasvatus on todella suppea. 7-9 luokilla on ainakin meidän koulussa käytössä terveystiedonkirja Vire. Siellä on noin yhden sivun verran seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä. Kuitenkin sivulla on perusasiat, mutta emme me ainakaan käyneet asiaa paljonkaan. 

 

Mielestäni pitäisi olla enemmän tietoa vähemmistöistä yleisesti kouluissa ja mediassa. Todella moni nuori murrosiässä pohtii millaisista ihmisistä pitää ja kuka itse on.

Aikuisten pitäisi ymmärtää, että nuorilla ei ole helppoa. Ahdistuneisuus omasta kropastaan ja ulkonäöstä ei ole pikku juttu. Transnuorille koulu-uinnit ovat kova pala, koska ei halua näyttää omaa kehoaan sellaisenaan muille ja pitää mennä väärään pukuhuoneeseen.

 

 

 

Mielipiteitä sukupuolesta ja seksuaalisuudesta:

 

KAIKILLA ON OIKEUS RAKASTAA KETÄ TAHTOO JA OLLA SELLAISIA KUIN HE OVAT.

-Tømas

 

Se, mikä seksuaalinen suuntautumisesi on, on vähän niin kuin lempiruoka. Lempiruokaa ei valita, vaan huomaat että tykkäät jostakin ruuasta, ja et tykkää toisesta. Tai ehkä tykkäät kaikesta ruuasta, tai et mistään oikeastaan, tai vain tietynlaisesta ruuasta. Sama asia ihmisten kanssa. Jos olet hetero, huomaat sen, etkä päätä sitä. Jos olet muu kuin hetero, et päätä sitä, vaan huomaat sen. Lempiruoka ja ihmiset joista pidät voivat muuttua, mutta niitä ei päätetä.

-kyllästynyt kysymykseen ”miksi päätit olla homo?”

 

”Uskonnollisena” ihmisenä tuon tällaisenkin puolen, eli koska Raamattukin kertoo, että ihminen on Jumalan luoma ja on täydellinen omana itsenään nii samallahan seksuaalisuuden pilkkaaminen on myös Jumalan pilkkaa. Ja vaikka jotkut perustelee Raamatulla, että homous on syntiä niin siihen aikaan oli ja sen ajan ihmiset eli niin erilaisessa maailmassa kuin me ettei niitä voi vertailla.

-Nuunuu

  

Totuushan on se et mä tykkään tytöistä. Tää ei oo mikään vaihe koska oon tuntenu näin jo pitkään. Toinen juttu mul on mun ulkonäkö koska näytän pojalta ja usein esim äitikin sanoo sitä että olen tyttö, vaikken aina ihan niin koe. Mul aina särähtää korvaan kun mun sukupuoli määritellään ja sanotaan että mä en voi tehä jotain koska olen tyttö tai täytyy tehdä jotenkin. Oon saanut paljon enemmän itseluottamusta kun olen pukeutunut "poikamaisesti". Ja jos mä valitsisin sen et tykkään tytöistä jne niin olis kyllä aika huono valinta koska on aika stressaavaa kun pelkää koko ajan ihmisille kertomisesta ja, että hyväksytäänkö se.

-masentunut homo

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa