Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Tiesitkö, että 11% maailman ihmisistä on vasenkätisiä. En itse aluksi uskonut, koska itse kirjoitan sekä vasemmalla, että oikealla kädellä, mutta sitä ei taidettu laskea tässä tutkimuksessa.

Tiesitkö, että ankat eivät pysty kävelemään keikuttamatta päätään. Kävin koulun jälkeen tutkimassa asiaa Vehkojalla ja totesin saman. Ankat eivät pysty siis kävelemään keikuttamatta päätään, koska kävelevät keikkuen.

Tiestikö, että 1 minuutin suudelma polttaa 26 kaloria. En tiedä pitääkö tämä 100% paikkansa sillä en kokeillut vaikka kouluuni tulikin söpöjä jenkki poikia. Olen vähän ujo....

Tiesitkö, että poltat kaloreita enemmän nukkuessa kuin katsoessa tv:tä. Katsoin n. kuukausi sitten (jos oikein muistan) Super Bowlia ja niin monta kertaa hypin ja huusin fiiliksissä, että kyllä nyt siinä enemmän kaloreita meni kun seuraavana yönä nukkuessa.

Tiesitkö, että Monopoly on maailman pelatuin lautapeli koko maailmassa. Jonnet ei muista Monopolya. Itse pelasin pienempänä monta kesää Monopolyn parissa.

Tiesitkö, että Perussa on enemmän pyramideja kuin Egyptissä. En ole koskaan ole nähnyt pyramideja tai saatikaan käynyt Egyptissä tai Perussa. Oli yllättävä tietää tämä sillä tiedän sen, että monet menevät Egyptiin lomamatkalle vain nähdäkseen hulppeat pyramidit.

Tiesitkö, että sadevesi sisältää B12 vitamiinia. Kaikki on varmasti jossain vaiheessa koittanut ottaa lumihiutaleita kielellään kiinni tai yrittänyt maistaa vesisateella vettä. Nyt se on tutkimusten mukaan todettu, että sadevesi sisältää B12 vitamiinia, mutta se ei tarkoita, että sadevesi olisi puhdasta vettä.

Tiesitkö, että kirahvit eivät osaa uida. Itselleni tuli ensimmäisenä mieleen, että ne ovat niin pitkiä, ettei niiden tarvitsisi kuin kävellä esim. Joen pohjaa pitkin. Eikä savannilla ole minun mielestäni edes niin paljon vettä, että kirahvi tarvitsisi uimataitoja.

Tiesitkö, että Saudi-Arabiassa ei ole jokia. Otin asiasta pikkaisen selvää ja kävin katsomassa Google Mapsista satelliittin avulla ja totesin ettei Saudi-Arabiassa ole oikein mitään vesistöä sisämaassa. Onhan maan ympärillä meret, mutta sisämaa oli aika aavikkoa.

Tiesitkö, että kultakalat näkevät sekä infrapuna- ja ultraviolettivaloa. Minua tämä uutinen ei hetkauttanut sillä pelkään kaloja. Kyllä yksi pahimpia pelkojani ovat kalat, mutta uin kuitenkin koko viime kesän järvissä ja nautin siitä. Vesi on aina ollut kotini, vaikken välitä veden asukeista niin paljoakaan. En myös syö mereneläviä.

Tiesitkö, että tämä oli ensimmäinen kirjoituksen/artikkeli Hygezine lehdessä. Toivottavasti piditte ja saitte lisää tietoa.

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa