Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Marraskuun alussa Hygezine julkaisi ilmoituksen, jossa etsimme nuorten teoksia, joita voimme jakaa maailmalle. Nuoria ilmoittautui, ja nyt 18 vuotias Hyvinkääläinen Helena Pakarinen pääsee näyttämään taideteoksiaan Hyvinkään Sairaalan yhdyskäytävällä.

Taiteilija

Helena Pakarinen

Minkälaista taidetta tulemme näkemään Hyvinkään Sairaalalla?

-Esim. Vesiväri maalauksia, jossa on tekstin pätkiä. Tekstit on lainattu eri biiseistä ja sitten siellä on 4 akryylimaalausta ja yksi cd-levyistä tehty kolibri.

Miten olet päätynyt tekemään taidetta?

-Minua on kiusattu koko ala-asteen ja osa yläasteesta taiteen tekeminen on minulle yksi keino käsitellä siihen liittyviä traumoja.

Teokseni kertoo toipumisprosessissa läpikäydyistä tunteista ja asioista, joita olen joutunut kiusaamisen ja sen käsittelemisen myötä kohtaamaan.

Taiteen tekeminen on ollut iso osa koulukisaamisen ja muiden ongelmien käsittelyä. Ne ovat olleet minulle hyvä ja toimivin tapa käsitellä asioita. Teoksiin on ollut helppo purkaa tunteita.

Teoksen kautta haluan myös tuoda oman tarinani esille. Mielestäni teokset kuvaavat hyvin sitä, mitä olen käynyt läpi. Nyt on aika tuoda minun tarinani maailman nähtäville.

Kuvakollaasin Helenasta teki Jony Passila, tekstin kirjoitti Tessa. Kehikot taideteoksille on suunniteltu ja kasattu yhdessä maanantai-illan Sillassa.

 helena1

 

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa