Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Elämäni Seinäruusuna - Kirja

Luin kirjan "Elämäni Seinäruusuna". Sen on kirjoittanut Stephen Chbosky ja sen on julkaistu vuonna 1999, mutta se suomennettiin vasta vuonna 2010, kun saatiin tietää että kyseisestä nuorisoromaanista tehdään elokuva Hollywood näyttelijöineen.

Kirja kertoo ujosta, nuoresta ja epävarmasta Charliesta, joka toimii kertojana tässä tarinassa hän lähettää kirjeitä anonyymille henkilölle. Kirjeissä hän kertoo, kuinka hän yrittää päästä sivukatselijasta elämään mukaan.

Pidin kirjasta paljon. Se kertoi hyvin raasti 15-vuotiaan elämästä. Kirja on kyllä saanut muilta lukijoilta hyvin negatiivisia palautteita tästä asiasta, mutta pidin siitä kuinka mitään ei oltu kaunisteltu. Negatiivista palautetta tulee myös minultakin tosin eriasioista. Ensinnäkin en pitänyt siitä, kuinka päähenkilö itki koko ajan. Ymmärrän toki, että tämä oli kirjailijan tapa tulkita Charlien haavoittuvaisuutta ja herkkyyttä, mutta kirjaa lukiessa alkoi tulemaan jo vaivautunut olo. Toinen miinus piste tulee kirjan alulle. Charlien kirjoitustapa on heikkoa ja vähän epäselvää, mutta onneksi Charlie kehittyi kirje kirjeeltä.

 

Harry Potter ja kirottu lapsi - Kirja, osat 1 ja 2

Luin kirjan "Harry Potter ja kirottu lapsi" molemmat osat jo heti kun kirja saapui kauppoihin suomennettuna kauppoihin, mutta luin viime viikonloppuna kirjan uudestaan ja päätin tehdä siitä arvostelun, mutta suoraan astiaan. Kirjan on kirjoittanut yhdessä jokaiselle tuttu J.K.Rowling  ja John Tiffany, mutta Jack Throne kirjoitti tarinan näytelmäksi. Kirja ilmestyi vuonna 2016 ja se sai jo paljon suosiota ennen kuin edes kirja ehti siirtyä myyntiin.

Kirja kertoo Harry Potterista, jolla on vanhemmuus ongelmia erityisesti poikansa Albuksen suhteen. Albuksella on taas taakkanansa kantaa Potterin nimeä ja mainetta harteillaan. Menneisyyden haamut iskevät. Harrya ja Albusta kohtaa isä-poika ongelmia suurempi ongelma, sillä pahuus on tullut takaisin velhomaailmaan .

Pidin siitä, kuinka tarina oli kirjoitettu käsikirjoituksen muotoon. Pystyin paremmin hahmottamaan paikkoja tarinassa. Kirja kannatta kuitenkin lukea kahteen kertaa, jotta todella sisäistää tarinan sillä menin useasti henkilöissä sekaisin. Toinen miinus piste tulee lopusta, sillä odotin jotain suurempaa loppua niin kuin edellisissä kirjoissa. Jos olet lukenut edelliset Potter kirjat kehotan kuitenkin lukemaan tämän kirjan yleissivistyksen vuoksi.

 

everything, Everything - Elokuva

Katsoin vähän aikaa sitten elokuvan "everything, Everything". Sen on ohjannut Stella Meghie ja elokuvaa tähdittävät Amandla Stenberg (Maddy) ja Nick Robinson (Olly). Elokuva on julkaistu vuonna 2017, mutta siitä on ilmestynyt kirja jo vuonna 2015.

Elokuva kertoo Maddy nimisestä 18-vuotiaasta tytöstä, joka sairastaa harvinaista sairautta. Tämä sairaus estää Maddya poistumasta kodistaansa ulkomaailmaan. Hän tapaa pojan (Ollyn), johon Maddy rakastuu, mutta mitä tapahtuu nuorille rakastavaisille, kun pelkkä kosketus voi tappaa Maddyn.

Elokuva oli kaunis (kyllä kuvailin elokuvaa juuri kauniiksi). Pidin varsinkin elokuvan musiikeista. Ne toivat elokuvaan jonkinlaista rauhallista tunnelmaa. Täytyy myöntää ettei minulta ole antaa tähän elokuvaan risuja eikä ruusuja. Elokuva oli ja on katselemisen arvoinen.

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa