Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Isä, odota!

Isä, odota! on nuoren pojan tarina, jonka elämässä tapahtuu kaikenlaisia käänteitä ja kulmakiviä ja ne käydään läpi kantapään kautta. Pojalle todetaan vakava sairaus, joka tekee hänen elämästään hankalaa. Loppujen lopuksi hän kuitenkin selviää läheisten ja ystävien tuella. Lopulta ne tärkeimmät asiat löytyvät uskomattoman läheltä.

Willan nuorisoteatteri esittää Isä odota!- näytelmän viimeiset esitykset Hyvinkäällä Studio Donnerilla lauantaina 24.3. Klo 14 ja sunnuntaina 25.3. Klo 18

Näytelmä on suunnattu nuorille, yläasteikäisille ja sitä vanhemmille.

Käsikirjoituksen ovat tehneet Heidi Lappi ja Mila Kotala. Näytelmän on ohjannut Heidi Lappi ja apuohjaajana on toiminut Mila Kotala. Näytelmän ohjaus on Lapille ensimmäinen.

Heidi kertoo, että parasta näytelmässä on hyvä yhteishenki ja se kun näkee koko prosessin ja sen miten roolihahmot ja näytelmä rakentuu ja kehittyy.

Idea käsikirjoitukseen oli tullut Heidille ollessaan isosena seurakunnan varhaisnuorten leirillä. Heidi oli lukenut leirillä iltasadun, jossa eräs tyttö meni ylösalaisin maahan, missä oli kaikki sekaisin. Siitä lähti idea käsikirjoitukseen. Heidi ajatteli, että kirjan kohtaus näyttäisi varmasti siistiltä lavalla. Heidi otti yhteyttä ystäväänsä Mila Kotalaan ja kysyi häneltä, että lähteekö hän mukaan tekemään näytelmää.

Näytelmässä on kohtaus joka on tehty kyseisen iltasadun pohjalta. Siitä oli lähdetty kasaamaan roolihahmolle menneisyyttä ja tarinaa. Näytelmä on rakentunut pala palalta idean ympärille.

Myös nuoret näyttelijät ovat tykänneet tehdä tätä projektia, kun aikaisemmin Willan nuorisoteatteri on tehnyt paljon runo-projekteja ja esimerkiksi Kalevalaa. Tämä projekti on ollut vähän erilainen tehdä kun nuoret ovat päässeet itse luomaan omia roolihahmojaan ja on päästy luomaan nuoren elämästä kertovaa tarinaa.

 

Kapteeni Kiukku

Kapteeni Kiukku on mukaansatempaava lastennäytelmä jossa seurataan todella kiukkuisen kapteenin seikkailuja. Kiukku yrittää pomottaa miehistöään ilkeästi, mutta mitä sitten tapahtuukaan? Matkan aikana selviää myös, että miksi kapteeni on niin kiukkuinen ja kuinka ihmeessä taikuri liittyy merirosvoihin? Kiukku tapaa matkallaan erään ystävän Anninan. Kuka ihme on Annina ja miten hän liittyy tarinaan? Mene katsomaan ja ottamaan selvää!

Kapteeni Kiukku-näytelmässä on mukana myös upeaa ilma-akrobatiaa ja paljon jännitystä ja toimintaa. Näytelmässä on upeat lavastukset ja puvustukset. Lavastuksessa keskipisteeksi on rakennettu upea merirosvolaiva. Näytelmän päätteeksi pääsee myös itse merirosvoksi kaikkien aivan ihanien hahmojen sekaan.

Willan nuorisoteatteri esittää Kapteeni Kiukku-näytelmän Hyvinkäällä Studio Donnerilla. Näytelmän ensi-ilta on perjantaina 23.3. Klo 18

Kapteeni Kiukun ohjaus on Toni Peltolan käsialaa ja käsikirjoitus on Tuula Torasvirran kirjoittama.

Peltolalle Kapteeni Kiukku on hänen ensimmäinen ohjauksensa, mutta se ei myöskään jää viimeiseksi, Toni kertoo. Kapteeni Kiukun ohjaaminen on ollut hauskaa. Lastennäytelmissä pääsee aina tekemään isoja liikkeitä ja eleitä ja niillä on päässyt mehustelemaan mikä on tehnyt ohjaamisesta todella hauskaa. Lastennäytelmissä ilmeet, eleet ja liikkeet ovat todella tärkeässä roolissa.

 

Täältä lisää tietoa Isä, odota!-näytelmästä

Täältä lisää tietoa Kapteeni Kiukku-näytelmästä

-Helena Pakarinen

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa